Marhasült argentin salsával
sponsored links
Chimichurri, így hívják, de a címben annyira hülyén nézett ki, Argentínában és Dél-Amerikában a marhasültek elmaradhatatlan kísérõje. Kicsit pesto jellegû, a hûtõben pár napig még eltartható, és nagyon jó a nehéz sült mellé.
Ja és mielõtt elfelejtem, szerintem csak mi, nõk favorizáljuk a mindenféle cuki szív alakú sütiket, csokikat, bonbonokat és tükörtojásokat, a pasik jobban örülnek egy szép darab marhasültnek...
Mióta normális, sütésre alkalmas marhahúshoz jutok, a gyerekek rájöttek, hogy nem csak csirkemellbõl áll a világ. Mindenkinek ajánlom, aki hozzám hasonlóan a munkája vagy a lakóhelye miatt nem tud csak úgy elugrani abba a néhány legendás üzletbe, ahol olyan marhahúst árulnak, ami nem szíjas cipõtalppá sül, akárhogy pácolja, érlelje, tökéletes hõfokon aligátsüsse az ember, hogy nézzen szét a hozzá közeli Auchanban. Itt mifelénk ugyanis külön árulják a charolais marhahúst, ami kifejezetten a húsáért tenyésztett marha, eddig soha nem csalódtam benne, legyen az hátszín, fehérpecsenye, comb vagy lábszár. Aki kíváncsi, a pulton elolvashatja az állat mindenféle adatát, és azt is, meddig legelészhetett szegény, mielõtt a vágóhídra került. Egyébként pedig nem méregdrága import húsról van szó, hanem innen, Szerencsrõl jön.
Sokan felfedezték már, mert az utóbbi idõben jobban oda kell figyelnem, mikor esek be húst venni. A múlt héten már csak pár szép darab comb árválkodott a pultban, de az elõttem vásárlóval udvariasan kiegyeztünk az igazságos elosztásban, ki-ki vitte a recepthez jobban illõ darabot. Minden más esetben hosszan tartó párolással vadas lett volna belõle, de ennek a marhahúsfajtának a combja is tökéletes marhasültet eredményezett, az elõször kipróbált chimichurri szósz pedig a nyári grillezések hangulatát adta hozzá, igaz éppen esett a hó szakadatlan.
Hozzávalók. ( 4 személyre:) ...