Marhaság

2013-01-21

sponsored links

marhasült

Mostanában marhaságokkal is foglalkoztam a blogomon, ma sincs ez másképp. Nem túl gyakran készítek húst, de túl rövid az élet ahhoz, hogy: - legalább egyszer ne taknyoljak motorral, - ne tudjam, mi az, hogy építõtábor, - ne horgásszak ki egy angolnát, - ne hímezzek kalocsai mintás poháralátétet, - lemondjak a marhapörköltrõl, sültekrõl, vadakról. Egyébként mostanság igyekszem egyeztetni a reinkarnációért felelõs nagyfõnökkel, hogy a következõ életemben Váncsa István feleségeként szülessek újjá. Na jó, azzal is kiegyezek, ha a fakanalán lehetek egy kis szalonnazsír?

A hús tekintetében az enni vagy nem enni kérdéssel nem foglalkoznék most, a "mértékkel mindent lehet' híve vagyok. (Ez alól "csakacsoki" kivétel. Többek között.) Imádjuk a zöldségeket, gyümölcsöket és a legjobb akkor volt a közérzetem, amikor kizárólag olyan ételt ettem, amely a kevésbé szennyezett természetbõl (kiskert) és nem a gyártósorokról származott...

A marhákról olvasva jutott eszembe a Kobe marhahús. A fekete szõrû igásmarha, másképpen wagyu húsát mindössze másfél évszázada fogyasztják Japánban. A wagyuk közül a Tadzsima marha az, amely a VIB-t (very important beef), azaz a Kobe húst adja. Az állat különleges genetikai állománnyal rendelkezik a környezeti elszigeteltségnek köszönhetõen. Azaz bármerre akarnának legelészni, hegy van vagy víz. Gabonát eszik, lusta, mint a disznó, nagyon lassan növekszik, így aztán a zsírt az izomrostok között raktározza el, amelytõl az márványos és igen ízletes lesz. Tadzsima marha ...


Folytats a blogon ... akonyvize.blog.hu/2013/01/21/marhasag...

sponsored links

Keres?s