Marhaszív jerky
sponsored links
A beef jerky újabb verziója.
A marhaszív talán bizarr hozzávaló, de én híve vagyok annak a filozófiának, hogy ha már egyszer egy állat levágásra kerül, akkor az ember igyekezzék minden porcikáját méltóképpen felhasználni, megtisztelvén azt a bizonyos állatot, mind életében, s méltósággal tartva, mind halálában, teljesértékûen felhasználva.
Hiába, ilyen parasztetikával élek. Egyébként is egészséges, Q10, rengeteg fehérje, szinte 0 zsír, kiváló, ízes, mélybordó hús egy kis pástétomos-májas, erõs háttérrel, remek egy darab. És piszok olcsó is.
Szóval gondolkodtam, hogy szárított húst kellene csinálnom, mert ha rámjön a nasizhatnék, akkor bizony szénhidrátmenteset aligha találni. Meg amúgy is finom. Úgyhogy a fenti elgondolás alapján vettem egy háromkilós csodás nagy marhaszívet, amibõl a háj- és ín- meg billenytû- meg egyebek kipucolása után kicsit kevesebb mint 2 kiló tiszta húsom maradt. Ebbõl készítettem szárított húst az itt leírtak alapján, csupán most, mivel sok volt, pálcikákra fûztem a húst és lógatva száradt.
pácok:
- 1 ek. méz
- 1,5 dl szójaszósz (felesben édes és sós)
- 1 tk. erõspista
- 1 tk. almaecet ...