Marharagus sült padlizsán
sponsored links
Következzen ismét egy diétás fogás, ami így év elején azoknak is jól jön, akik nem orvos által elõírt diétán vannak, hanem csak szeretnének felkészülni a nyári csinosabb ruhás idõkre, mint mondjuk én :)
Ez is 160 grammos diétába illeszthetõ fogás, így a recept hivatalosan 2 fõre szól.
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
4 ek. olívaolaj
40 dkg darált marhahús
1-1 ek. szárított oregánó és kakukkfû
1 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsomszósz
só, bors
40 dkg padlizsán
15 dkg félkemény sajt reszelve
Elkészítési idõ: 50 perc
Sütési hõfok: 200°
Szénhidráttartalom: 19,5 gramm/adag
Az apróra kockázott hagymát 2 ek. olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst és lepirítom. Fûszerezem sóval, borssal, oregánóval és kakukkfûvel, majd felöntöm a paradicsomszósszal és 1 dl vízzel és alacsony hõfokon pár percig összeforralom.
A padlizsánt félbe vágom, késsel keresztbe berácsozom, majd olajozott serpenyõben kicsit elõsütöm úgy, hogy lenyomkodom a serpenyõ aljához. Tûzálló tálba teszem, rászedem a ragut, megszórom reszelt sajttal és 15 percig sütöm.