Marharagu másképp
sponsored links
Elég ritkán készítek marhahúst. Ennek az oka távolról sem abban keresendõ, hogy ne szeretném a marhát, mert pedig jaj, nagyon szeretem. Csak hát nem túl könnyû a gyomornak, épp ezért csak ritkán készítek, akkor viszont olyan formában szeretem, ha jó omlósra van párolva. Na ez a ragu éppen ilyen. A szójaszósznak köszönhetõen a marha sokkal könnyebben puhul. Tudom, elég sokféle fûszer kell bele, de elég, ha csak egyszer rászánjuk az idõt és egy ázsiai boltban bevásárolunk, és utána nagyon sokáig fõzhetünk belõlük. Higgyétek el, megéri. Persze friss ázsiai citromfûvel lenne az igazi, de ahhoz én sem jutottam, csak szárítotthoz.
Kínai gyömbéres marharagu tésztával
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg marhahús
10 dkg woktészta (teljes kiõrlésû vagy durumlisztes)
3 cm friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1,5 evõkanál szójaszósz (cukormentes) ...