Marhapörkölt galuskával
sponsored links
A környezetemben élõ férfiemberek rosszul tûrik a vásárlást. A ruhanemû beszerzésére gondolok elsõsorban. A kriminális vásárlók listáján apámé az örök elsõ hely, gyerekkoromból emlékszem, õ már akkor rosszul volt mindig, ha csak szóba került, hogy be kell menni az áruházba, például.
A férjem és a fiaim is ezt a klasszikus férfitípust testesítik meg, fárasztja õket a ruhák próbálgatása, egyet-kettõt még csak-csak felvesznek, de aztán egy idõ után hallani sem akarnak többrõl.
Mindig változik, éppen mekkora a tûrõképességük, de vannak bizonyos intõ jelek, amibõl leveszem, hogy már nincs sok idõ, hamarosan bedobják a törülközõt. A férjemnél ilyen meghatározó pont, amikor égni kezd a szeme, onnantól maximum negyed óra, amit még elvisel; utána vagy menekülõre fogja, vagy beáll nála egyfajta rezignált állapot, amibõl elég nehéz helyrebillenteni.A helyrebillentés jó módja, ha olyasmit fõzök, ami a kedvencek között szerepel; a marhapörkölt galuskával egyezményesen ilyen. Mindenki szereti, ráadásul kuktában viszonylag hamar el is készül.
Egy kiló marhalábszárat vettem hozzá, ez hat személyre éppen elég. Gyakorlatilag a gulyásnál leírt módon készül, de azért ide is bevésem.
Hozzávalók (6 személyre):
1 kg marhalábszár (vagy comb) ...