Marhahúsos tortillatekercs
sponsored links
Hozzávalók:
6 db készen vásárolt tortillalap vagy saját sütésû tortillalap
40 dkg marhacomb
4 evõkanál olaj
egy-egy kisebb fej lila és zöld fodros saláta
2 db alma
Hozzávalók a szószhoz:
4 dl. natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 db kisebb saláta hagyma
1 db kisebb paradicsom
8 levél bazsalikom
ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A marhahúst megmossuk ,szárazra töröljük és nagyon vékony csíkokra felvágjuk.
Egy serpenyõben olajat hevítünk és alaposan átsütjük a marhahúst.
Amikor elkészült egy tálba kiszedjük.
A salátákat megmossuk, lecsepegtetjük és kisebb darabokra szaggatjuk.
Az almát megmossuk, és kisebb kockákra felszeleteljük,majd összekeverjük a salátával.
A szószhoz a paradicsom héját lehúzzuk majd egy turmixgépbe tesszük.
Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát és a hagymát, a bazsalikom leveleket és a joghurtot.
Ízlés szerint fûszerezzük sóval,borssal és alaposan össze turmixszoljuk.
Egy mélyebb tálba kiöntjük.
Végül a megsütött tortillalapokat egy serpenyõben egyesével átmelegítjük, tányéra tesszük és a közepére halmozunk a húsból ,a salátából és meglocsoljuk a szósszal.
Összetekerjük és máris tálalhatjuk.
A tortillalapokat magunk is elkészíthetjük. Íme egy jól bevált recept:
Tortilla hozzávalók (10 db)
15 dkg kukorica liszt
15 dkg fehér liszt
4 evõkanál olaj
2 dl víz
fél csomag sütõpor
1 teáskanál só
Elkészítés:
A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a sütõport. A langyos vizet fokozatosan hozzáadagolva lágy tésztát gyúrunk. 10 darab egyforma méretû golyót formálunk a tésztából, amiket letakarva 20 percig pihentetjük. A tészta golyókat lisztezett deszkán nagyon vékonyra (0,5-1 mm) kinyújtunk (sütéskor úgy is megnõ a vastagsága) úgy, hogy 20 cm átmérõjû lepényeket kapjunk.
A nyers tortilla tésztát forró vaslapon, vagy teflon serpenyõben olaj hozzáadása nélkül sütjük ki.
A tortilla akkor van készen, ha a tészta sütéskor felhólyagosodik, vagy a széle felkunkorodik, ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
Tortilla tipp!
A tortilla készülhet tisztán búzalisztbõl is, ezáltal könnyebb vele dolgozni és másnapra sem szárad ki, feltéve ha marad belõle. A tortilla tésztáját sokféleképpen ízesíthetjük, a legkedveltebbek a fokhagymás tortilla, paradicsomos tortilla, spenótos tortilla és a chilis tortilla tészták.
További tortillalap receptjeimet ezen a linken nézhetitek meg!
A recept megjelent a 2017. Küldd El a Recepted / Húsételek különszámában is.