Marhahúsos kelkáposztás tészta
sponsored links
Valójában marhahússal és borban párolt sok-sok zöldséggel készül ez a tésztás étel. Azonban szeretném kiemelni a zöldségek közül a kelkáposztát, mert nálunk nem annyira ismert feltét a tésztákhoz, pedig az olasz háziasszonyok elõszeretettel használják.
A család egyik kedvence a Kelkáposztás fenyõmagos farfalle, amit még a blogon nem fõztem meg, de ami késik nem múlik.
Ehhez a marhahúsos boros raguhoz eginkább a szélesmetélt parpadelle tészta illik, de nálunk ma paradicsommal és sárgarépával pirosra színezett mini pipe rigate-val készült. (http://de.barilla.com/Produkte/pasta/piccolini/Mini_Pipe_mit_Tomaten_und_Karotten.htm)
Hozzávalók:
50 dkg száraz tészta
30 dkg marhaszínhús (például felsál)
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
3-4 gerezd fokahagyma
1 szál sárgarépa
1 szár zellerszár
negyed gumó édeskömény ...