Marhahúsleves és meggyszósz

2011-09-30

sponsored links

Ezt a levest a férjem kívánta immár hetek óta. Az õ szeme elõtt a menzai fõtt marhahús lebegett meggyszósszal, az õ kedvében próbáltam járni ennek reprodukálásával. Nekem mondjuk nincsenek annyira szép emlékeim errõl, de biztos az õ menzájuk jobb volt. Mindenesetre amikor a hentesnél egy gyönyörû darab marhahúst vettem, (fogalmam sincs milyen rész lett végül, mert közben tepertõ ügyben beszélgettem a kolleganõjével)egy darabot erre a célra tettem félre. Normál esetben fél kiló húsból tisztességes levest lehet azért fõzni és nem volt ez másképp most sem, de ha az ember 8 embert szeretne fõtt hússal is megetetni, akkor ennél azért többre van szükség. Nagy baj azért nem történt, szép családiasan megosztoztunk a rendelkezésre álló adagon. A meggyszósztól valamiért nagyon tartottam, de végül is ez csak egy sûrû meggyleves, nem? Én legalábbis így csináltam és teljesen rendben lévõnek tûnt a reakciók alapján.

Fénykép készítéshez ezúttal nem volt hangulatom. Majd legközelebb, amire ezúttal nem fogok éveket várni...

A húsleves teljes mértékben a mindent bele elven készült, már ami a fûszerezést illeti

A kb 50-60 dkg egyben hagyott színhús mellé került bele (miután a hidegvízbe tett húst felforraltam és a habját leszedtem) 

hagyma, fokhagyma, petrezselyem, zeller és lestyánlevél frissen, só, bors, babérlevél, szegfûbors, szegfûszeg, majd ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/30/marh...

sponsored links

Keres?s