Marhahúsleves édeskrumplival

2013-02-28

sponsored links



A marhahúslevessel igazából egyáltalán nem kell foglalkozni (szerintem) csak a jó alapanyagoktól isteni, intenzív ízû, fenséges (és még sorolhatnám) leves fõ.

Én azok közé tartozom, akik már régóta szeretik a marhahúst, de fõleg a leves, a pörkölt és a vadas, amit igazán szoktam belõle készíteni. Illetve a múltkor életemben elõször sütöttem hagymás rostélyost, ami annyira bejött mindenkiinek, hogy persze nem maradt fotózásra.A mostani képen is látszik, mennyire siettem!:)

Már régóta készültem édesburgonyával fõzni, egy picit a fõzési idõvel számoltam el, ugyanis túlfõtt, pedig nagyobb darabokra vágtam! Viszont ezért nem szólt senki, sõt édes ízét kifejezetten az is kedvelte, aki még nem evett ilyet. Másik neve Batáta, inkább a sütõtökre emlékeztetõ színnel és ízvilággal.De létezik szürkés és lilás változatban is!
Tulajdonságai: igen tápláló, magas béta-karotin tartalmú, A, C vitaminban, nyomelemben gazdag .
Tehát érdemes mindenfélét sütni-fõzni belõle!

Hozzávalók:

Kb 80 dkg marhahús, 4-5 szál sárgarépa, 3-4 szál fehérrépa, 1 vöröshagyma, 3 gerezd ...

Folytats a blogon ... pinkcsoki.blogspot.com/2013/02/marhah...

sponsored links

Keres?s