Marhahúsleves metélttésztával

2014-02-16

sponsored links

Marhahúsleves metélttésztával

Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár és fartõ
  • 2 db marhacsont
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 db kelbimbó
  • 1 db hegyes csípõs paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerlevél 
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • 6 szem egész bors
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs piros paprika 
  • sáfrány
  • 1 pohárnyi cérnametélt
Elkészítés:

A húst és a csontot megmosom. A húst felkockázom. A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot  negyedelem, a gombát kelbimbót felezem. A chiliket egészben hagyom.

A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tûzön tovább fõzöm. Amikor a hús már félig puha, beleteszem a zöldségeket, fûszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, s továbbra is lassú lángon puhára fõzöm

Közben külön vízben megfõzöm a tésztát.

Tálaláskor merek a levesbõl, a zöldségekbõl, s a húsból vegyesen, teszek bele tésztát, s egy chili paprikát.



Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/02/marh...

sponsored links

Keres?s