Marhafarok tejszínes gombamártással, bazsalikomos kifliburgonyával

2012-07-27

sponsored links


A marhafarok (ököruszály) egy nagyon ízletes része a marhának, általában ízekre darabolva, lefaggyúzva árulják. Ha csak látok a hentesnél mindig vásárolok belõle. Persze többet, hogy a fagyasztóba is kerüljön, ugyanis elég ritkán lehet hozzájutni. Általában, isteni finom leves, (aki már evett marhafarokból készült húslevest, az tudja, hogy mennyire ízletes) és pörkölt készül itthon belõle. De ebben a formában, ezzel a tejszínes gombamártással sütve is, fenséges eledel.

Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg marhafarok
50 dkg gomba
60 dkg kifliburgonya
2,5 dl fõzõtejszín
1 csokor újhagyma
2 dl jó minõségû, száraz fehérbor
2 db babérlevél
5-6 db szemes bors
1 csokor bazsalikom ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~...

sponsored links

Keres?s