Marha kínai módra

2011-09-25

sponsored links

Van már egy kínai marha itt a blogon, de az gombás volt. Ez a verzió igazából a kínai csirkére hasonlít, de ezúttal egy kicsit bátrabban fûszereztem, bár bõven vannak hiányosságai a kamrámnak a távol keleti ízesítõk tekintetében. Szójaszószból ugyan van most itthon kettõ is, de egyik sem az igazi. Az egyiket a férjem vette találomra, az valami thai édes fajta, a másikat én vettem, a Kikkoman elvileg nem rossz márka, de nekem elég vad az íze. Így aztán keverni szoktam mostanában a kettõt és így egész elfogadható. Összességében jól sikerült a fûszerezés, mi a lányommal nem gyõztük enni és a fiamnak is nagyon ízlett a zöldségnmentes verzió.

0.5 kg marha színhúst olyan vékony szeletekre vágtam, amennyire csak tudtam, majd felcsíkoztam.

Szójaszószba, whiskybe (Mert rizsbor/pálinka még sosem volt itthon, meg másképp nem nagyon fogy, hacsak vendég nem jön, aki szereti) és étkezési keményítõbe pácoltam néhány órára, majd tovább ízesítettem gyömbérrel, fokhagymával és szecsuáni borssal (jól melepõdtem, hogy nekem ilyenem is van itthon...), sóztam, majd magas hõfokon kis adagokban hirtelen ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/25/marh...

sponsored links

Keres?s