Marcsi sonkái
sponsored links
Marcsit virágok közt találjuk, elvégre itt a tavasz. Piacolunk is a mi gasztroanygalunkkal ahogy kell. Kis mozgólépcsõs fiaskó a mai egyik vendéggel, a burleszkes vonalat erõsíti a mûsorban. Kerekes Sándorral az Almárium Bisztró séfjével mustráljuk épp a piac sonkakínálatát. Persze a húsvét jegyében telik majd el az adás nagy része. Sándorunktól elköszönünk, tényleg olyan mintha véletlenül futottunk volna össze vele. Jöjjön a fõcím.
Egy ismeretlen lép be egy delikáteszbe és virslit kér. Újabb ismeretlen, aki a rakott nyelvbõl kér, idõs néni a paprikás szalonnából vásárol. Aztán befut Marcsi is végre. Gyorsan kiderül, hogy egy szabály van. Vákuumcsomagolt sonkát soha! Marcsi be is mászik a pultba, mert sonkát akar venni a szentem. Elsõ és hátsó sonka mustra következik elõször. Kovács Béla a Galóca Húsbolt üzletvezetõje tart szakértõ elõadást a sonkákról. Gyorsan ki is derül, milyen egyszerû kicsontozni a sonkákat. A sózás viszont szigorúan négy hét, ez a minimum, ennél nem lehet kevesebb. Darabolt sonka vagyis felsál, füstölt csülök, kötözött sonka azaz sertésdió végül pedig szívsonka, a paraszt sonka csont nélküli változata. Már csorog is a nyálunk.
Váltunk és kijövünk a hentestõl a kertbe. Árpás Lacinál járunk, az ország legjobb sonkamesterénél, legalábbis a mûsor szerint. Bent a szakember már dolgozik a húson. Laci izzad is a két és féléves sonkával, hogy lehámozza a bõrt és a ...