Marcipános-szilvalekváros élesztõs kiflik

2017-12-21

sponsored links

Gyakorlatilag minden évben sütök hókiflit. Ez most nem az a recept, de nagyon hasonlít rá és az a helyzet, hogy villám gyorsan elfogyott. Ma sütöttem a másik adagot, mert nem érte meg a karácsonyt. Most meggylekvárral töltöttem, és a savanykás ízével ebben a változatban is megállja a helyét. Gyorsan elkészíthetjük még az ünnepekig és az, hogy meddig áll el? Szerintem senkinél nem lesz tesztelve, mert pillanatok alatt eltûnik a tálcáról.









Marcipános-szilvalekváros élesztõs kiflik
Hozzávalók (4x8db):
25 dkg liszt
15 dkg puha vaj
1,5 dkg friss élesztõ
3 evõkanál langyos tej
1 evõkanál cukor
2 tojás sárgája
1/2 kávéskanál só

továbbá:
15 dkg marcipán
4-5 evõkanál szilva lekvár (kemény típusú)
2-3 evõkanál porcukor

Elkészítés:
Az élesztõt a langyos tejbe morzsoljuk, elkeverjük a cukorral, majd a liszthez adjuk. Elvegyítjük benne a tojások sárgáját, a puha vajat és a sót, majd összeállítjuk és fóliába csomagoljuk. Szoba-hõmérsékleten pihentetjük minimum 30 percet. Ezután 4 részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk. A marcipánt kicsit felmelegítjük, hogy puha legyen, hozzáadjuk a szilvalekvárt és jól kikeverjük. A tölteléket szintén 4 részre osztjuk. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük a töltelékkel, 8 egyenlõ részre vágjuk, majd feltekerjük. Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük, kb. 10 perc alatt készre sütjük. Tepsin hagyjuk kihûlni, majd porcukorba hempergetjük.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/12/marci...

sponsored links

Keres?s