Marcipános-narancsos dupla csiga
sponsored links
A kelt tészta ezerféleképpen variálható, éljünk hát a lehetõséggel, és ne ragadjunk le mindig ugyanannál a megjelenésnél és ízesítésnél.
Ez a receptem nem a legkönnyebb, viszont nagyon finom! Uzsonnára, reggelire tökéletes egy bögre hideg tej kíséretében!
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 7 dkg vaj
- 3 dkg kristálycukor
- 1 kk összetört vagy õrölt kardamom magocska
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 5 dkg aprított kandírozott narancshéj
- 3 dkg puha vaj
- 12 dkg marcipán, lereszelve
A tetejére:
- 1 tojás
Elkészítés
- Az élesztõt egy csipet cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk.
- A lisztet összekeverjük a sóval, a kardamommal és a cukorral.
- Hozzáöntjük az élesztõt, a maradék tejet és az olvasztott vajat, tésztává gyúrjuk, majd dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük (kb 40 perc).
- Az aprított narancshéjat összekeverjük a lereszelt marcipánnal és a puha vajjal.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 50×20 cm-es téglalap formára nyújtjuk, egyenletesen eloszlatjuk rajta a marcipános tölteléket és kb 2 cm széles csíkokra szeljük.
- A csíkokat a két szélüktõl a közepükig feltekerjük.
- Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük õket, a tészta oldalát simára kevert tojással megkenjük és 200 °C-ra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt megsütjük.
- Tetejüket megszórhatjuk még kevés porcukorral is, de elég édes lesz önmagában is.
Megjegyzés:
Ha nagyon ragadna szelés közben, kicsit lisztezzük be a kést, és könnyebb lesz felcsíkozni a tésztát.
A marcipán hajlamos sülés közben kifutni. Ha ez történik, picit vegyük vissza a hõfokot és ebbõl adódóan picit süssük tovább a csigákat, hogy átsüljenek rendesen.
Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket.
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!