Marcipános-narancsos dupla csiga

2017-05-10

sponsored links

A kelt tészta ezerféleképpen variálható, éljünk hát a lehetõséggel, és ne ragadjunk le mindig ugyanannál a megjelenésnél és ízesítésnél.

Ez a receptem nem a legkönnyebb, viszont nagyon finom! Uzsonnára, reggelire tökéletes egy bögre hideg tej kíséretében! ?

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztõ
  • 7 dkg vaj
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 kk összetört vagy õrölt kardamom magocska
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 5 dkg aprított kandírozott narancshéj
  • 3 dkg puha vaj
  • 12 dkg marcipán, lereszelve

A tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítés

  1. Az élesztõt egy csipet cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, a kardamommal és a cukorral.
  3. Hozzáöntjük az élesztõt, a maradék tejet és az olvasztott vajat, tésztává gyúrjuk, majd dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük (kb 40 perc).
  4. Az aprított narancshéjat összekeverjük a lereszelt marcipánnal és a puha vajjal.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 50×20 cm-es téglalap formára nyújtjuk, egyenletesen eloszlatjuk rajta a marcipános tölteléket és kb 2 cm széles csíkokra szeljük.
  6. A csíkokat a két szélüktõl a közepükig feltekerjük.
  7. Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük õket, a tészta oldalát simára kevert tojással megkenjük és 200 °C-ra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt megsütjük.
  8. Tetejüket megszórhatjuk még kevés porcukorral is, de elég édes lesz önmagában is.

Megjegyzés:
Ha nagyon ragadna szelés közben, kicsit lisztezzük be a kést, és könnyebb lesz felcsíkozni a tésztát.
A marcipán hajlamos sülés közben kifutni. Ha ez történik, picit vegyük vissza a hõfokot és ebbõl adódóan picit süssük tovább a csigákat, hogy átsüljenek rendesen.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket. ?
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/kelt-tesztak/mar...

sponsored links

Keres?s