Marcipános-mandarinos gesztenye torta (glutén-, méz- és cukor-mentes)
sponsored links
A karácsony és az szilveszter éjszaka is csöndesen telt, de ez még nem jelenti azt, hogy sütivel nem rúgunk ki a hámból! Miután mindannyian nagy gesztenye rajongók vagyunk, és még volt bõven a fagyasztóban a Maroni nagyszerû gesztenyepüréjébõl, nem volt kérdéses, hogy felhasználjuk-e vagy sem. Az alkalom pedig hozta magával a marcipánt, ami szinten mindannyian szeretünk. Azonban a marcipánt ezúttal én készítettem el, méghozzá xilittel, amely az elsõ xilit próbám volt. Meglepõen hasonlít a xilit a cukorhoz és tényleg van egy enyhe kis hûsítõ utóíze, azonban ha szavazni kéne én még mindig a mézre szavaznék, azonban azok számára, akik nagyobb mennyiségû édességet fogyasztanak nap mint nap, azoknak ajánlom a xilitet. Részemrõl maradok a méznél, hiszen azt sem viszem túlzásba napi szinten.
Ez a torta viszont mennyei édesség volt. A piskóta tömény gesztenye, amelyet ketté vágtam, s a közepébe került egy réteg selymesen lágy gesztenye krém, arra házi paleo marcipán, arra pedig egy réteg édesen-savanykás mandarin. Meglepõen édes, krémes, mégis üdítõ volt a torta. A mandarin és marcipán nagyon jó páros. Minden alkalomra ajánlom! :)
Hopsz, és mielõtt bárki meglepõdne, hogy vajat használtam a receptben, olvassa el ezt a bejegyzésemet, hogy rájöjjön miért vagyok ilyen bátor. Azonban pánikra semmi ok, továbbra is rengeteg kókuszolajas receptet várhattok tõlem az új évben is!
Marcipános-mandarinos gesztenye torta
22cm-es tortaformához
Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
5 kanál víz ...