Marcipános kardamomos bejgli, rumos gesztenyés bejgli, mogyorós bejgli és a klasszikus diós és mákos bejgli

2012-12-22

sponsored links


Elindult a bejgli szezon. Két adagot sütöttem, azaz 2x6 rudat. Az elsõ hatos simán diós, mákos volt. Ez ajándékba ment ismerõsöknek. A második adaggal, pedig már kedvemre próbálgathattam az ízeket. elsõsorban krémes bejglikre fájt a fogam, mivel a gyerekek nem nagyon eszik meg a mákosat, diósat. Meg is kaptam a dicséretet, a nagyobbik fiacskám azt mondta, nem tudna választani a marcipános vagy a gesztenyés a finomabb, mert mindkettõ egyformán isteni, fenséges. A gesztenyés alapját itt találtam, kicsit alakítottam rajta, raktam bele pici rumot. A marcipános alapját Szepy-nél találtam. De nem volt itthon, csak 10 dkg mandulám, viszont volt itthon, 20 dkg marcipánom (aldi-s), így ebbõl okoskodtam ki krémet. Mert két gyerekkel télen, biciglivel elindulni a világ végén lévõ boltba, csak ezért, hát nekem kicsit luxus. Mire felöltöztem a két gyereket, már meg is utálom a bejglit. Na meg valljuk be, nem szívesen viszem a gyerekeket biciglivel ilyen útban, félek, hogy elesünk. Hó meg nincs ,szánkóval pedig tök tuti lenne. Eshetne egy kis hó!

Marcipános kardamomos bejgli, rumos gesztenyés bejgli, mogyorós bejgli és a klasszikus diós és mákos bejgli:


Tészta:

Ebbõl az adagból, 8 kisebb rúd jön ki. Én csak 6 rudat készítek belõle, így nagyobbak lesznek. A recept Bori mamámtól való:

1 kg liszt
1 kávéskanál só
2 dkg élesztõ
10 dkg cukor
2,5 dl tej + 1 dl
40 dkg zsíradék - én 20 dkg zsírt és 25 dkg margarint - ha csak zsír akkor ...

Folytats a blogon ... bbanyucikeszitenel.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s