Marcipános fügegolyók

2014-02-03

sponsored links

Ha nem olvasnátok a bejegyzés címét, azt is gondolhatnátok, hogy "sima" kókuszgolyókat láttok. :) Pedig nagyon nem, a szárított fügével, a marcipánnal és nem utolsósorban a kakaóval nagyon finom és különleges ízvilágúak ezek a kis golyóbisok. Fügerajongóknak kötelezõ darab, de a fügéért való különösebb rajongás nélkül is bátran merem ajánlani, nagyon finom desszert. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ, bár egy-két órát azért számoljunk az érési-hûlési idõre. Akár Valentin-napi meglepetés is lehet, vendégül látva vele szeretteinket vagy szép csomagolásban ajándékként átadva. A receptet megtaláljátok a Kifõztük magazinban is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 25 dkg szárított füge
  • 2 evõkanál rum
  • 5 dkg vaj
  • 3 evõkanál keserû kakaópor
  • 10 dkg marcipán

a forgatáshoz:

  • kókuszreszelék


  • A fügék szárát levágtam, negyedelve aprítógépbe raktam õket, majd a rum hozzáadásával megdaráltam, nagyjából egynemûvé aprítottam.
  • A vajat egy tálban kikevertem, hozzáadtam a kakaóport, a nagy lyukú reszelõn lereszelt marcipánt és a rumos fügemasszát, és kézzel egynemûvé állítottam össze.
  • Vizes kézzel 30 golyót formáztam a masszából, amiket kókuszreszelékbe forgattam, végül jól lehûtve kínáltam.


Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/02/marcipano...

sponsored links

Keres?s