Marcipános fügegolyók
sponsored links
Ha nem olvasnátok a bejegyzés címét, azt is gondolhatnátok, hogy "sima" kókuszgolyókat láttok. :) Pedig nagyon nem, a szárított fügével, a marcipánnal és nem utolsósorban a kakaóval nagyon finom és különleges ízvilágúak ezek a kis golyóbisok. Fügerajongóknak kötelezõ darab, de a fügéért való különösebb rajongás nélkül is bátran merem ajánlani, nagyon finom desszert. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ, bár egy-két órát azért számoljunk az érési-hûlési idõre. Akár Valentin-napi meglepetés is lehet, vendégül látva vele szeretteinket vagy szép csomagolásban ajándékként átadva. A receptet megtaláljátok a Kifõztük magazinban is. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók 30 darabhoz:
- 25 dkg szárított füge
- 2 evõkanál rum
- 5 dkg vaj
- 3 evõkanál keserû kakaópor
- 10 dkg marcipán
a forgatáshoz:
- kókuszreszelék
- A fügék szárát levágtam, negyedelve aprítógépbe raktam õket, majd a rum hozzáadásával megdaráltam, nagyjából egynemûvé aprítottam.
- A vajat egy tálban kikevertem, hozzáadtam a kakaóport, a nagy lyukú reszelõn lereszelt marcipánt és a rumos fügemasszát, és kézzel egynemûvé állítottam össze.
- Vizes kézzel 30 golyót formáztam a masszából, amiket kókuszreszelékbe forgattam, végül jól lehûtve kínáltam.