Marcipános-epres kocka.
sponsored links
Napok óta nem volt idõm süteményt sütni, szinte már elvonási tüneteim voltak. :) Hiányzott a sütemény is, és természetesen a sütéssel járó foglalatoskodás is. Így aztán elvettem a hûtõbõl egy csomag leves tésztát, majd a tavaly fõzött eperdzsemmel kentem meg, és eperszeletekkel alaposan megpakoltam, végül pedig egyszerûen ráreszeltem a marcipánt. Kb. 15 percet a sütõben töltött, majd azt sem vártam meg hogy teljesen kihûljön, langyosan tálaltam. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott a ropogósra sült tészta, a finom eperrel és marcipánnal a tetején.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
4-5 ek eperdzsem
15 dkg eper
15 dkg marcipán
Az elõnyújtott leveles tésztát vágjuk fel egyforma kockákra, helyezzük sütõpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg eperdzsemmel.
Ezután a dzsemre helyezzük rá a felszeletelt epret, majd reszeljük rá a marcipánt.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepesnél kicsit magasabb hõfokon 15-20 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)
A sütõbõl kivéve hagyjuk langyosra hûlni, mielõtt tálalnánk.
Tálalás elõtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.