Marcipános bonbon
sponsored links
Már egy ideje gondolkodik rajta az én egyetlenem, hogy belefogjon a bonbon készítésébe, de valahogy eddig nem kezdett hozzá. Tervbe van véve több fajta bonbon elkészítése is, de elõször valami egyszerûbbel akart megpróbálkozni. Jelen esetben Karácsonyról megmaradt bolti marcipánnal dolgozott, de ami késik nem múlik, ki fogjuk próbálni a házi marcipán készítését is. Természetesen arról is be fogunk számolni a blogunkban. De addig is... Ezt ki ne hagyjátok!
Hozzávalók a marcipános bonbonhoz:
- marcipán
- 65% étcsokoládé
Marcipános bonbon elkészítése:
Jó minõségû étcsokit (nálunk 65%-os) felolvasztunk gõz fölött, majd egy szilikon bonbon formát kikenünk a csokival. A felesleget lecsepegtetjük (pár percig tartsuk fejjel lefelé egy sütõpapírra - késõbb ezt a csokit, ha megdermedt, fel tudjuk szedni, és elrakni a következõ felhasználáshoz). Aztán hûtõbe tesszük kb. fél órára, hogy megdermedjen. Mikor kész a csokihüvely, ízlés szerint töltjük (jelen esetben marcipánnal készült). Arra ügyeljünk, hogy hagyjunk helyet a lezárásnak, tehát ne színültig töltsük meg a csokihüvelyeket. Majd melegítsük fel a csokit újra, zárjuk le a bonbonokat, és tegyük hûtõbe fél órára ismét. Ha megszilárdult, óvatosan pattintsuk ki a formából, és már nasizhatunk is! :-)