Marcipános bejgli

2012-04-06

sponsored links



Bejglit sokan készítenek húsvétra is. Nekem valahogy a húsvéthoz nem passzol a mák és a dió, valahogy az olyan téli... Mivel karácsonykor készült marcipános bejgli, és olyasmi történt, amire még soha nem volt példa, miszerint, háromszor kellett újra megsütnöm az ünnepek alatt és az ünnep után, egyértelmû volt, hogy új kedvenc született. Abbahagyhatatlanul finom, mégsem olyan "nehéz", mint a hagyományos bejglik. Próbáljátok ki, aztán tegyétek el a receptjét, mert nem gyõzitek majd sütni, meg begyúrni a tésztát, aztán sütni, aztán begyúrni a tésztát... 

Ez a recept a Kifõztük 2012/4. számában és a Népszabadság-Kifõztük áprilisi számában jelent meg. A Kifõztük online újság letölthetõ a www.kifoztuk.hu oldalról. 


MARCIPÁNOS BEJGLI
Hozzávalók 2 rúdhoz
  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg sertészsír
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája + 1 kikevert egész tojás fele
  • 1/2 dkg friss élesztõ elmorzsolva
  • 1 csipet só ...

Folytats a blogon ... szepsegtar.blogspot.com/2012/04/marci...

sponsored links

Keres?s