Marcipános-bazsalikom fagyi - gép nélkül
sponsored links
Marcipános-bazsalikom fagyi |
Hozzávalók:
2 nagy marék bazsalikomlevél
10 deka fehércsokoládé
30 gramm marcipán (nálam Aldis, színtelen)
30 gramm cukor(én porcukrot használtam)
1 deci tej (én helyette tejszínt használtam)
1,5 deci habtejszín
A jól megmosott bazsalikom leveleket turmixgépbe tettem és ráöntöttem 1 deci tejszínt és alaposan összeturmixoltam.
A fehércsokit kockákra tördeltem és mikróban felolvasztottam. Mikor már majdnem elolvadt, hozzáadtam a sajtreszelõn lereszelt marcipánt és még néhány másodpercre visszatéve összeolvasztottam õket. Idõnként fakanállal is megkevertem.
A másfél deci tejszínt a porcukorral habbá vertem. Nem lett túl kemény, de felverõdött.Aztán csak össze kellett keverni mindent. Elõször a marcipános fehércsokimasszához hozzáöntöttem a bazsalikomos turmixot apránként, közben habverõvel a legkisebb fokozatra állítva kevertem.
Végül a tejszínhabbal is összedolgoztam és mehetett a fagyasztóba, ahol néhányszor megkevertem fagyasztás közben. Kétszer kellett megkevernem, és jó két óra alatt elérte a megfelelõ állagot.
A receptet Innen hoztam. Örülök, hogy rátaláltam, és köszönöm!Bár az enyém kevésbé zöld színû lett(semmi színezõ nincs benne),az állaga finom krémes, az íze mennyei!
Az eredeti receptben eperöntettel tálalják ezt a fagyit, mi anélkül fogyasztottuk el.Most nem volt idõm fázisfotókat készíteni. A fotózással egyébként is gondom volt, mert én a telefonommal tudok képeket készíteni, és sehol se találtam. Kerestem a táskáimban, zsebeimben, az egész lakásban, a fagyi a pohárban majdnem megolvadt, mire meglett.
Kinn felejtettem a teraszon, mikor mókust próbáltam lencsevégre kapni. Már legalább egy éve próbálkozom vele, de még nem sikerült. A mókusok elég bizalmatlanok, mikor elég közel érek, õk már a tizedik fán ugrálnak.
Visszatérve a fagyihoz - nagyon finom, különleges ízû, csak ez az adag elég kevés, legközelebb kétszer ennyit készítek! Sherpa konyhájában is megtalálható a recept kicsit több marcipánnal.A végére ideírok egy háztartási trükköt a fagyi tárolásával kapcsolatban.
Lágy jégkrém mindig
"Ennénk egy kis jégkrémet, ami a fagyasztóban vár ránk már egy ideje, de amikor kivesszük, megáll benne a kanál, annyira fagyos. Alacsonyabb hûtési fokozatra állíthatjuk a hûtõnket, na de miért kockáztatnánk a többi termékünket? Egy plusz mozdulat, és minden marad a régi, a jégkrém pedig bármikor lágy, és azonnal fogyasztható. Mielõtt a fagyóba tesszük, az egész dobozt tegyük egy hûtõzacskóba, ami nem befolyásolja a hûtését, viszont enyhíti a fagyasztását."
Ezt a praktikát errõl az oldalról hoztam, és feltétlenül ki fogom próbálni!