Marcipános-aszalt szilvás szaloncukor
sponsored links
Most komolyan, létezik, hogy Marcipánia lakója ne készítsen marcipános szaloncukrot? :D Ugye, hogy ugye! Sok-sok tervem van, rengeteg kipróbálásra ítélt ötlet, és sok, amit már lecsaptak a kezemrõl. Hiába no, a kreativitás határtalan, és bizony, ha az ember agya még álmában is kattog, akkor ez valószínûleg nem csak nálam van így. :)
Elõször is, készítettem egy fél adag marcipánt, ezt inkább nem részletezném, van helyettem más, aki találgatja, kísérletezi, le is írja. Hajrá! :) Annyit elmondok, hogy nem használok cukorhõmérõt, sõt, szirupot sem, egyáltalán. Törõssé, rideggé teszi az anyagot. Megjártam már vele, egyik ilyen esetem a Fülessel volt. Megkínlódtam vele, soha többé szirup.
13 dkg mandulát blansíroztam (barna héjától megszabadítottam), kiszárítottam (tálcán egy éjszaka)
26 dkg porcukrot többször átszitáltam
A mandulát átpörgettem aprítógépben, majd a porcukorral együtt kis adagokban kávédarálón.
Most jönne a lényeg, amit nem részletezek, de van köze hozzá egy erõs sodrófának, masszív munkapultnak, csipet ...