Marcipános - aszalt meggyes bonbon
sponsored links
Huh, elég ütõs kis bonbon lett. Volt itthon aszalt meggyem és mekkora mázli kaptam Aputól egy pici üveg Mézes ágyas meggylikõrt, vagyis pálinkát, méghozzá Rézangyalt :)
Õ is kapta ismerõstõl, de mivel tényleg nem nagyon szoktunk inni, így azt gondolta használjam fel valami bonbonhoz. Gondoltam beleáztatom az aszalt meggyemet, mert nagyon jó volt nem az a hulla száraz hanem kicsit szaftos így szerintem még finomabb. Hagytam ázni benne jó pár napot, sõt egy kis teáskanál mézet is tettem bele, a meggy savanyúsága miatt, ezt a tippet Gesztenyétõl kaptam. Nagyon finom lett, ütõs de mivel is párosíthatnám. Rögtön kettõvel: marcipánnal készítettem az egyik felét a másikat pedig csoki krémmel. Nekem a marcipános vagyis ez jobban ízlett. Klasszisokkal mert ezt úgy csináltam hogy a meggy köré tettem a pálinkából és úgy raktam hozzá a marcipán réteget. Ez a harmadik polikarbonátos próbálkozásom volt és mondhatom most már jól megy. Az elsõ alkalommal ugye 21-bõl 9 jött ki, de a második és ez is teljes létszámmal kipotyogott :)
Marcipános - aszalt meggyes bonbon:
Burok:
200 g tejcsokoládé - de étcsokival biztos finomabb, nálunk fújjol rá a család
Töltelék:
20-25 szem aszalt meggy
1 - 1,5 dl Mézes Ágyas Meggy likõr - Rézangyal
1 tk méz
5 dkg marcipán
A meggyet napokkal elõbb beáztatom a likõrbe, hozzáadok egy kevés mézet.
A csokoládét felolvasztom és temperálom. Kikenem a formát. Én Emõke tanácsai alapján ...