Marcipánnal töltött csokoládés keksz
sponsored links
Még karácsonykor lepett meg a kisfiam egy ilyen betûnyomdás sütipecséttel. Nagyon örültem neki, de azóta sem próbáltam még ki. Tegnap kerestem valamit a szekrényben és a kezembe akadt ez a kiszúró, egybõl elkapott az ihlet, hogy kekszet kell sütni. De milyen legyen az a keksz? Nem kérdés, hogy édes, az sem volt sokáig kérdés, hogy csokis, és az is szinte azonnal eldõlt afejemben, hogy valami töltelék is kellene bele. Volt egy csomag marcipánom, találtam némi aszalt gyümölcsöt, áfonyát, sárgabarackot és mazsolát. Levendulasziruppal gondoltam ízesíteni, de az már unalmas, így inkább a portóira esett a választásom. Így a töltelék végül aszalt gyümölcsös-portóis marcipán lett.
Egy kedves ismerõsünktõl szoktam kapni mézes pálinkából kiszedett aszalt gyümölcsökkel, na azzal milyen lehet! Igaz, felnõtteknek való keksz lenne...
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 70 g mandulaliszt (õrölt mandula, de ha nincs finomliszttel helyettesíthetõ)
- 30 g kakaópor
- 1 tk. só
- 70 g porcukor ...