Marcipánkrémes-aszalt vörös áfonyás bécsi sütemények ? viennoiserie
sponsored links
A férjem a nagy vörös áfonyás. Mindent nagyon szeret, ami vörös áfonyával készül. Neki kedveskedtem ezzel a vörös áfonyás bécsi süteménnyel.
A gyerekek mindenbõl étcsokoládésat kérnek, úgyhogy nekik mindenbõl csokisat készítek:
Még szerencse, hogy nekem ilyen egyszerû, ugyanis én meg édességet nem eszem. Úgyhogy a csokis és vörös áfonyás sütemények mellé én olívás-többmagvas kifliket sütöttem magamnak. J Hamarosan a bemutatásukra is sor kerül.
Nincs sok különbség a csokoládés bécsi süteményekhez képest. A gyors leveles tészta, a marcipánkém és a cukormáz receptjét már bemutattam. (katt a kiemelésekre és kiadja az aktuális bejegyzéseket a receptekkel)
Kinyújtottam 30 dkg leveles tésztát, hogy olyan 3 mm magas legyen és a felsõ rész 2-3 cm-nyi területén kívül lekentem a marcipánkrémmel. Megszórtam sûrûn kicsit összevágott, aszalt vörös áfonyával, majd a felõlem esõ részétõl feltekertem. 3 cm-es szeleteket vágtam belõle és a vágott felületével felfelé, miután a tészta végét a csiga alá nyomkodtam sütõpapírral bélelt tepsire rendeztem. 9 db csiga lett belõle.
Folpackkal lefedve betettem 30 percre a hûtõbe.
30 perc múlva kivettem a hûtõbõl, a sütõt 180 C fokra felmelegítettem és betoltam a tepsit a sütõbe. 20 percig sütöttem, majd még forrón megkentem a cukormázzal.
A tepsin hagytam kihûlni. Közben már készítettem is elõ az olívás-többmagvas süteményeket, de ezek már másféle vajas alaptésztából lesznek. Errõl legközelebb mesélek. J