Marcipán tökök
sponsored links
Süteményt, tortát, pitét dekorálni készítettem ezeket az édes kis tököket.
Ha én meg tudtam õket csinálni, akkor bárki, ugyanis a kézügyességem majdnem egyenlõ a nullával... de tényleg... Anyukámat is meg lehet errõl kérdezni :)
A biztonság kedvéért csináltam fázisfotókat is... a gömb végû eszköz simán helyettesíthetõ egy 4-es méretû ecsettel, a másik pedig egy kés tompa felével.
Nagyon szépek lehetnek még pasztell barna színben, sötétzöld szárral. :)
Hozzávalók:
kb 15 db tökhöz
250 g narancssárga marcipánmassza
kb 10 g zöld marcipánmassza
1: A sárga marcipánból lecsípünk egy darabot és egy gömböt formázunk.
2: Az ujjunkkal egy nagyon picit lenyomjuk.
3-4: A gömb végû eszközzel vagy egy 4-es méretû ecset végével egy picit beleszúrunk, hogy legyen helye a szárának.
5: A másik fajta mintázóval, vagy egy kés tompább felével "becsíkozzuk" megkapva ezzel a tök formát.
6: végül egy nagyon pici darabot lecsípünk a zöld marcipánból, elsodorjuk, az egyik végét behajtjuk és ráhelyezzük a tök tetejére.