Marcipán tudománya
sponsored links
Próbálkozok, próbálkozok...
Nagy tételben kerül felhasználásra így az ünnepek környékén a marcipán, így saját gyártásba kezdtem.
Leszögezem, nem teljesen olyan, mint a bolti, soha nem lehet olyan finomra zúzni otthoni körülmények közt. Ezt sok helyen olvastam, így én is megemlítem.
Elõször a botmixerem kispoharas részével próbálkoztam, de ez túl drága lett volna, ha meggyilkolom a gépet. Elõvettem a bikaerõs turmixomat, ami jeget, kõkemény parmezánt is visz. Ez a nyerõ. Bár feltapad az oldalára, ezért kapargatni kell.
Ez a fajta nem alkalmas tortabevonatok készítésére, mert morzsálódik, de tökéletes sütemények, bonbonok töltésére.
Hozzávalók:
20 dkg mandula (pucolt, szeletelt, mivel ugyanannyi volt, mint a nem szeletelt)
10 dkg porcukor ...