Marcipán házilag
sponsored links
Igen. Én is nekifutottam. Mert hát sok minden készült már a konyhámban, ami jobb, mint az ipari.
Mivel erõs bennem a kritikus hajlam, bátran kijelenthetem ez még nem az a szamos fajta. Nem az, amit megszoktunk, de legalább mandulából van. Talán pont azért más, mert a fõ összetevõk nem a cukor meg az aroma.
Az igazi marcipán természetesen keserû mandulát is tartalmaz, ez adja meg a jellegzetes ízét. Keserû mandula híján egyenlõre aromával próbálkoztam. Nekem így is ízlett, de azért a klasszik marcipán íz hiányzott.
A marcipán, attól függõen tartalmaz cukrot, hogy egyszeres, kétszeres, vagy háromszoros. Vagyis a cukor mennyisége egyszerese, kétszerese vagy háromszorosa a mandulának.
Ez most egy egyszeres verzió, úgynevezett sütõmarcipán, ami alacsony cukortartalmának köszönhetõen nem folyik szét sütés közben (elvileg).
A recept egyöntetû, akárhol olvastam. Az Ínyesmestertõl a bloggerekig mindenkinél. Én a cukrot barna nádcukorral értelmeztem, és talán legközelebb a gyümölcscukrot is kipróbálom majd.
Hozzávalók: ...