MARCIPÁNOS CSOKITALLÉROK

2017-12-23

sponsored links

marcipános csokoládétallérok

Hatalmas "csokiüzemmódban" vagyok, készülnek az ajándékok. 
Ez a forma nagyon megtetszett, szerintem karácsonyra gyönyörû ez a pehely.
Marcipánnal és pirított szeletelt mandulával töltöttem meg.
Elég nagy, ezért túlságosan tömény lett volna, ha csak marcipánnal töltöm meg, ezért került bele a ropogós mandula. Tök jó ötlet volt, finom a végeredmény.
Mondjuk, nem volt a legjobb ötlet kivinnem a mínuszba fotózni, mert a nagy hõmérséklet ingadozás megviselte a csokoládé fényét, pedig olyan szépségesek voltak :(


Hozzávalók

6 db.nagy pehelyhez

10 dkg étcsokoládé
10 dkg fehér csokoládé
15 dkg marcipánmassza
1 marék szeletelt mandula

Elkészítés

Egy-egy kisebb fazékba tégy kevés vizet és tedd a tûzre, mind a két fazék tetejére ültessél 1-1 üvegtálat. 
Ezekbe a tálakba tördeld bele a csokik 2/3 részét. egyikbe a fehéret a másikba az étcsokit. Kezd el megolvasztani, majd vedd le a gõzrõl és kis darabonként add hozzá a megmaradt csokidarabokat és szorgosan kevergesd, addig kevergesd, amíg visszahûl és kezd kicsit behúzni, ezzel temperálod a csokoládét, hogy szép fényes és roppanós legyen majd.
A temperált csokit töltsd a szilikonformába, a fölösleges csokit öntsd ki belõle, majd tedd a hûtõbe 5 percre.
Egy ecsettel újra kend át  a formákat, nehogy lyuk maradjon, majd megint mehet vissza a hûtõbe.
A csokis formákba egyenletesen nyomkod el a marcipánt.
pirítsd meg a mandulát, majd szórd a marcipánra, óvatosan nyomkod rá.
A maradék csokoládéval zárd le a tallérok tetejét és tedd 10-15 percre a hûtõbe.
A megdermedt tallérokat óvatosan fordítsd ki a formákból.

Áldott karácsonyt kívánok minden kedves látogatómnak ?



Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2017/12/marcipanos...

sponsored links

Keres?s