Maradékokból, avagy még egyszer a fagyasztó kincseirõl
sponsored links
Mint tudjuk, nagy haverom a fagyasztó. Pakolok bele mindent, amibõl véletlenül maradt, vagy szándékosan lett még egy adag. Néha aztán életet ment, mert pénzt és/vagy idõt spórol. Mint például most.
Fõztem krumplifõzeléket, és úgy tudtam, hogy virslit fogunk hozzá enni, de kiderült, hogy azt nem nagyon, mert VALAKI kiette a csomagból nyersen. Tudjátok, milyen jól jön ilyenkor a legutóbb bedobozolt és lefagyasztott párolt husi? :-D
Vagy amikor elfogyott a felvágott, és nem volt kedvem boltba menni (tegnap), szóval áttettem a fagyasztóból a sima hûtõbe azt a maradék néhány szeletet a húsvéti fõtt sonkából, és máris megvan a mai szendvicsem.
De akkor is a legjobb az volt, hogy megtaláltam a múltkori Dubarry-féle pulykamellhez elõfõzött, majd soknak ítélt és lefagyasztott karfiolt, meg egy doboz csirkepörköltet kicsontozott, lebõrözött combból, és ehhez elég volt egy kis rizst fõznöm, az egészet egy jénaiba rétegeznem, kis tejföllel meglocsolnom, tetejét paradicsomkarikákkal kiraknom, kicsit a sütõben átsütnöm, és megint egy istenkirály névtelen kaját sikerült összehoznom :-D
Fõztem krumplifõzeléket, és úgy tudtam, hogy virslit fogunk hozzá enni, de kiderült, hogy azt nem nagyon, mert VALAKI kiette a csomagból nyersen. Tudjátok, milyen jól jön ilyenkor a legutóbb bedobozolt és lefagyasztott párolt husi? :-D
Vagy amikor elfogyott a felvágott, és nem volt kedvem boltba menni (tegnap), szóval áttettem a fagyasztóból a sima hûtõbe azt a maradék néhány szeletet a húsvéti fõtt sonkából, és máris megvan a mai szendvicsem.
De akkor is a legjobb az volt, hogy megtaláltam a múltkori Dubarry-féle pulykamellhez elõfõzött, majd soknak ítélt és lefagyasztott karfiolt, meg egy doboz csirkepörköltet kicsontozott, lebõrözött combból, és ehhez elég volt egy kis rizst fõznöm, az egészet egy jénaiba rétegeznem, kis tejföllel meglocsolnom, tetejét paradicsomkarikákkal kiraknom, kicsit a sütõben átsütnöm, és megint egy istenkirály névtelen kaját sikerült összehoznom :-D