Maradékból lakomát! - Egy kis quiche - zöldséges és szép színes
sponsored links
Sokat gondolkodtam ma, hogy mi legyen az ebéd. Aztán, mivel napok óta ettem volna valami tésztás sütiszerûséget, úgy gondoltam, hogy összekötöm a kellemest a hasznossal és egyúttal kipaterolom a maradék maréknyi zöldségeket a fagyasztóból, amik már önmagukban semmire sem lennének elegendõek, mindet összekeverem egy lábasban és quiche köntösbe öltöztetem. Ezt a francia pitét leginkább tavasszal, a spárgaszezonban szoktam készíteni, viszont most is kapóra jött az alaprecept, csak a beltartalmat cseréltem ki benne.
Így több legyet is üthetünk egy csapásra: finom süti, minden maradék zöldséget fel lehet benne használni (akár megsütött, másnapos sütõtököt vagy maradék zöldköretet is) valamint - pont a fentiekbõl következõen - nagyobb mennyiségû zöldséggel láthatjuk el kicsi családunk szervezetét ezekben a vitaminszegény idõkben. Az már csak hab tortán, hogy ez is egyszerû és gyorsan elkészíthetõ recept, amiben semmi nem kötelezõ. Olyan jó ízû lett, hogy a hús nem is hiányzott belõle.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás sárgája ...