Maradék és tészta avagy Megint volt egy kis idõm

2017-04-24

sponsored links

Valahol a hûtõ mélyén, ott van, mindig ott van.
A maradék!
Ráadásul még lusta is vagyok (mint mindig).
Aztán eszembe jut a nagy Jamie, és az õ 15-30 perces kajái.
No akkor én is; elõ a konzerv, elõ a vízforraló... ja, az nincs...
Akkor elõ ször is felrakni a vizet... ?
Tény és való csak egy adagban készítettem, de erõs 20 percbe belefértem ?














CUKKINIS - PARADICSOMOS PENNE, 
        FÕTT, FÜSTÖLT TARJÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg penne 
1 dob. darabolt paradicsom konzerv (400g)
1 db saláta cukkini
15 dkg fõtt, füstölt tarja
1 dl vörösbor
2 ger. fokhagyma
rozmaring
petrezselyem zöldje
(cukor)
A tésztát kifõzzük.
Közben a cukkinit, a pennéhez hasonlatos darabokra felvágjuk és egy kevéske olívaolajon elkezdjük pirítani.
1-2 perc elteltével megsózzuk, felöntjük a borral, majd hozzáborítjuk a paradicsom konzervet.
A tarját szintén csíkokra vágjuk, a fokhagymát tetszõleges módon (ahogy sikerül) felaprítjuk, és ezeket is az alapban szórjuk.
A végén hozzáadjuk az aprított zöldfûszereket és a kifõtt pennét; összeforgatjuk, összerottyantjuk.
Tálaláskor akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.










Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/04/...

sponsored links

Keres?s