Maradék
sponsored links
Maris bejegyzése adta az ötletet, hogy gyorsan írjak ide valamit így kb. ezer év után.
Nálunk sincs sok maradék, mert eleve úgy készítek, hogy ne nagyon maradjon. Süti is csak egyszerû hétvégi adag volt: vasárnapra Tiramisu, hétfõre Citromvarázs (másoknál Citromos álom néven fut).
A sonkából azért maradt. Finom péksüti készült belõle (és készül ma is, holnapra). Én a Hokkaido kalács tésztáját dagasztottam be (na jó, igazából a kenyérsütõ...), amit kelesztés után 8 darabba vágtam. A darabokat keskeny csíkba nyújtottam, bégig megszórtam sonkakockákkal és kolbászdarabkákkal (ez nem maradék, viszont nélküle is teljesen jó lehet az eredmény), majd feltekertem a tésztát. Sütõpapíros tepsin kelesztettem még egy darabig, majd lekentem tojással, végül megsütöttem.
Igazából azért kalácstésztába tettem, mert elõször kalácsot készültem sütni, de kelesztés közben ...
Nálunk sincs sok maradék, mert eleve úgy készítek, hogy ne nagyon maradjon. Süti is csak egyszerû hétvégi adag volt: vasárnapra Tiramisu, hétfõre Citromvarázs (másoknál Citromos álom néven fut).
A sonkából azért maradt. Finom péksüti készült belõle (és készül ma is, holnapra). Én a Hokkaido kalács tésztáját dagasztottam be (na jó, igazából a kenyérsütõ...), amit kelesztés után 8 darabba vágtam. A darabokat keskeny csíkba nyújtottam, bégig megszórtam sonkakockákkal és kolbászdarabkákkal (ez nem maradék, viszont nélküle is teljesen jó lehet az eredmény), majd feltekertem a tésztát. Sütõpapíros tepsin kelesztettem még egy darabig, majd lekentem tojással, végül megsütöttem.
Igazából azért kalácstésztába tettem, mert elõször kalácsot készültem sütni, de kelesztés közben ...