Maracujás tejcsokoládé ganache
sponsored links
A maracujás tejcsokoládé krém az egyik kedvenc édességem. Az édes csokit a maracuja (nem) kicsit megbolondítja savanykásságával és egzotikus ízével.
Ez a krém tölthetõ macaronba, eclair fánkba, tortába, de gombócokat formázva belõle trüffelt is készíthetünk (így pl. ideális házi készítésû ajándék lehet édesszájúak számára).
A maracuja (passiógyümölcs) nem egy mindennapi gyümölcs, de biztos beszerzési pont Budapesten a Fõvámtéri Vásárcsarnok, de a vidéki LIDL-ökben is rendszeresen látok. Én is ez utóbbi helyen szereztem be. Érdemes kicsit nagyobb mennyiségben beszerezni és a pürét lefagyasztani.
A csoki idális esetben 40 - 50 %-os kakaótartalmú kellene, hogy legyen. A bolti tejcsokik általában 30 % körül vannak, így én fele-fele arányban használok tej- és étcsokit.
Hozzávalók
200 g tejcsoki (40-50 %-os, ha nincs, fele-fele arányban tej - és étcsoki) ...