Maracuja ?s mang? torta. Maracuja curd recept
sponsored links
Maracuja curd, mang?zsel?, mascarpone kr?m ?s puha pisk?ta.
A maracuja curd ak?r mapokkal kor?bban is elk?sz?lhet. Ugyan?gy mint a citromkr?met lehet haszn?lni tort?kba, kekszekbe, palacsint?ba.
Maracuja curd (kb. 400 g lett):
1 maracuja konzer 170 g
1/2 citrom leve
50 g cukor
50 g vaj
3 toj?s
Maracuja hab:
200 g maracuja curd
150 g mascarpone
300 g tejsz?n
2 ek. zselatin fix
200 g maracuja curd+1-1.5 ek. Zselatin fix a pisk?t?k k?z?
2 toj?sb?l pisk?ta recept itt (6 toj?s helyett 2-vel ?s ?gy a t?bbi alapanyagnak is az 1/3-a)
200 g mang? nekt?r + 2 lapzselatin
A maracuja curd k?sz?l el el?bb. A maracuja, citroml?, vaj ?s cukor ker?l egy l?bosba. Addig meleg?tem m?g a cukor elolvad. A toj?sokat egy t?lban vill?val kiss? felverem. A maracuj?s vajas cukros kever?ket hagyom kiss? kih?lni majd hozz?adom a toj?sokat ?s habver?vel folyamatosan keverem. Alacsony l?ngon addig keverem m?g s?r? nem lesz. Hagyom teljesen kih?lni, ak?r el?z? napon is elk?sz?lhet.
A pisk?t?t 18 cm-es tortakeretben s?t?m, hagyom kih?lni majd kett? v?gom ?s a p?pos tetej?t nem haszn?lom fel.
A maracuja curd fel?hez egy kis zselatin fixet sz?rok, de ki is hagyhat?.
Tortakeretbe f?li?t teszek. Az als? pisk?t?ra teszem a maracuja curd fel?t, amihez ?n sz?rtam egy kis zselatin fixet. Megy r? a m?sik tortalap.
A kr?mhez a marad?k 200 g maracuja curd?t ?sszekeverem a mascarponeval, egy kev?s zselatin fixel. 300 g tejsz?nt kem?ny habb? verem, azt spatul?val beleforgatom a kr?mbe. Mehet a tort?ra, h?t?be teszem, m?g elk?sz?l a mang? zsel?.
A mang? nekt?rnak egy r?sz?t forr?s?tom. Hozz?adom a hideg v?zben ?ztatott lapzselatinokat. Alaposan elkeverem, megy hozz? a marad?k mang?nekt?r. Az eg?szet a tort?ra teszem, hagyom n?h?ny ?r?t dermedni. Leveszem a tortakeretet ?s m?ris t?lalom.
Ha alacsonyabb tort?t szeretn?nk, akkor 20 centim?teres tortakeretbe is lehet s?tni.