Manzárd Kocka

2012-11-23

sponsored links

 IMG_3440-2_resize.jpg

 Nemrégiben blogbarátaim,  a Manzárd Café szerzõi kértek meg arra, hogy készítsek egy ünnepi süteményt az általuk kezdeményezett magyART kiállítás sorozat egy éves évfordulójára, ahol egy közös kiállítás keretében mind a 12 mûvész bemutatkozik.

 A készülõ édességnek több szempontnak kellett megfelelnie: lehetõleg legyen barna és narancs, mint a blog színvilága, kocka alakú, mint a Manzárd logója, olyan összetételû, ami többnyire ízlik az embereknek - és nem utolsó sorban, hogy én meg tudjam sütni egyedül, egy sütõvel,  80 fõre egy délelõtt.

 Praktikus okokból eredendõen valamilyen kevert tésztában gondolkodtam, a csoki és a narancs adta magát a barna és a narancsszín képviseletében. Laci (Manzárd Gyarmati László) ugyan erõltette a mogyoró használatát - egy pillanatig még a blog átnevezésén is elgondolkodott ennek érdekében, de Tibi (Manzárd Gerlai Tibor), aki ez esetben a racionalitást képviselte, egyetértett velem abban, hogy a Manzárd Café sütijében igenis legyen kávé (különben most Manzárd Mogyorónak kellene hívnunk a blogot).

 A meghatározó paraméterek egyeztetésén túljutva már csak el kellett készíteni, ami szinte gyerekjáték volt, a végeredmény pedig nagyon finom - a Manzárd - rajongók minden esetre egy pillanat alatt elpusztították.

Hozzávalók:

(35x25 cm-es tepsihez)

100 g kandírozott narancshéj ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/11/23/ma...

sponsored links

Keres?s