Manzárd Kocka
sponsored links
Nemrégiben blogbarátaim, a Manzárd Café szerzõi kértek meg arra, hogy készítsek egy ünnepi süteményt az általuk kezdeményezett magyART kiállítás sorozat egy éves évfordulójára, ahol egy közös kiállítás keretében mind a 12 mûvész bemutatkozik.
A készülõ édességnek több szempontnak kellett megfelelnie: lehetõleg legyen barna és narancs, mint a blog színvilága, kocka alakú, mint a Manzárd logója, olyan összetételû, ami többnyire ízlik az embereknek - és nem utolsó sorban, hogy én meg tudjam sütni egyedül, egy sütõvel, 80 fõre egy délelõtt.
Praktikus okokból eredendõen valamilyen kevert tésztában gondolkodtam, a csoki és a narancs adta magát a barna és a narancsszín képviseletében. Laci (Manzárd Gyarmati László) ugyan erõltette a mogyoró használatát - egy pillanatig még a blog átnevezésén is elgondolkodott ennek érdekében, de Tibi (Manzárd Gerlai Tibor), aki ez esetben a racionalitást képviselte, egyetértett velem abban, hogy a Manzárd Café sütijében igenis legyen kávé (különben most Manzárd Mogyorónak kellene hívnunk a blogot).
A meghatározó paraméterek egyeztetésén túljutva már csak el kellett készíteni, ami szinte gyerekjáték volt, a végeredmény pedig nagyon finom - a Manzárd - rajongók minden esetre egy pillanat alatt elpusztították.
Hozzávalók:(35x25 cm-es tepsihez)
100 g kandírozott narancshéj ...