Mantécaos citromos keksz a síelõknek :-)
sponsored links
Már hagyománnyá vált nálunk, hogy amikor síelni megyünk, készülök egy különleges keksszel az útra, amivel meglepem a családot és amit csodaszép hegyek között fotózhatok.
A múlt éveben a "Lénárd-keksz" volt az útravalónk, az idén pedig - szintén a hagyományokhoz híven egy francia blogról választott keksz - a Mantácaos omlós tészta. Ez egy dekoratív, kúp alakra formázott citromos keksz, amely alakjával rögtön az osztrák hegyekre emlékeztetett engem. El se tudnék jobb helyet képzelni a megörökítéséhez, mint az Alpok. :-)
A receptet lefordítottam és hûen követtem, amit meg kell mondanom, nagyon jól tettem! Én egy kis citromos mázat is csempésztem a tetejére, hogy még jobban beleolvadjon a csodálatos, hósipkás hegyek hátterébe.
A "mantécaos" keksz hazája egyébként Spanyolország, de nagyon népszerû Marokkóban is "ghriba" néven. Az elõbbi alapja vaj vagy olaj, az utóbbié fõleg zsír, de mindkettõ egy törékeny, szájban omló tészta. A legtöbbször citrom az alapíz, de népszerû alapanyaga a mandula, a fahéj és a narancsvirág is.
A "mantécaos" keksz hazája egyébként Spanyolország, de nagyon népszerû Marokkóban is "ghriba" néven. Az elõbbi alapja vaj vagy olaj, az utóbbié fõleg zsír, de mindkettõ egy törékeny, szájban omló tészta. A legtöbbször citrom az alapíz, de népszerû alapanyaga a mandula, a fahéj és a narancsvirág is.
Hozzávalók:
20dkg liszt ...