Mangós sajttorta
sponsored links
Ez egy szuper kis sütés nélküli recept! Gyorsan összedobható nagy melegben is, és látványos eredménnyel. A macaronokat készen vettem hozzá, de díszítés nélkül is szép lett volna.
Jöjjön a recept, új recept a blogon éjáó!! :)
Hozzávalók egy 18cm-es tortakarikához:
Az alap:
150g fûszeres ropogós keksz (nálam belga speculoos)
80g vaj
Aprítóban ledarálom a kekszet morzsásra, és olvasztott vajjal elkeverem. A tortakarikát kibélelem waxpapírral, és bleenyomkodom a kekszes masszát. Pár órát hûtõben dermesztem az alapot.
A krém:
150g görög joghurt
250g mascarpone
250g mangópüré (Cukrozott)
1,5dlg tejszín habnak felverve
1cs vaníliás cukor
50g porcukor
6 lapzselatin
A zselatinlapokat vízben beáztatom 10 percre. A mangópürét felforrósítom egy lábasban, és a kinyomkodott zselatinlapokat feloldom benne. (Ne forrjon!) Hagyom hûlni.
A joghurtot, mascarponét, vaníliás cukrot, porcukrot és a langyosmangópürét összekeverem, és végül bleeforgatom a felvert tejszínhabot.
Az összeállt kekszes alapra öntöm a krémet, és pár órára hûtõbe teszem. Ha megkötött a krém, jöhet a zselé a tetejére.
Mangózselé:
150g mangópüré
2 lapzselatin vízben áztatva, majd kinyomkodva
A pürét felforrósítom, hozzáadom a zselatint, és feloldom. Picit hagyom hûlni, majd még melegen a torta tetejére öntöm. Hagyom ezt a réteget is megdermedni a hûtõben, majd másnap óvatosan leszedem a karikát, és a waxpapírt, majd tálalom a tortát.