Mangós pulykacurry
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg pulykamell filé
- 50 dkg brokkoli
- 25 dkg basmati rizs
- 3 dkg gyömbér
- 1 zöld paprika
- 1 érett mangó
- 1 cikk fokhagyma
- 4 dl kókusztej
- 4 evõkanál olívaolaj
- 3 evõkanál citromlé
- 2 evõkanál petrezselyemzöld
- 1-2 teáskanál currypor
- 2 teáskanál keményítõ
- só, õrölt bors
-->
Elkészítése:
- Megfõzzük a rizset a szokásos módon.
- Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk. A húst kockára vágva fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük.
- Apróra vágjuk a fokhagymát, meg a gyömbért, majd a visszamaradt zsiradékon a curryporral enyhén lepirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, és csíkokra vágott paprikát, illetve a rózsáira szedett brokkolit, megkavargatjuk, felöntjük 2 dl vízzel és a kókusztejjel, 10 percig fõzzük. Ekkor a húst, meg az apró kockára vágott mangót is belekavarjuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, összeforraljuk.
- Végül apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és a ragut rizzsel tálaljuk.