Mangós-narancsos csirkemell mazsolás rizzsel
sponsored links
Mindig is szerettem a gyors, egyszerû, de különleges ételeket. Mostanában ráadásul gyakran választok ilyen recepteket, ugyanis nem sok idõm van fõzni, de azért mégis kell valamit enni. Tény és való, hogy kevesebb idõt töltök a konyhába, de most nem is ez van nálam fókuszban.
A mangó nagyon jól illik az indiai fûszerekhez, ezért is választottam ezt a kombinációt. Bõven válogathatunk még az áruházakban a mangók közül, ahogy láttam ráadásul mindig valahol akciós. Nagyon finom desszertet is készíthetünk belõle.
A tálaláshoz a Butlers kellékeit használtam. A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Mangós-narancsos csirkemell mazsolás rizzsel
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csirkemellfilé szeletelve
1 vöröshagyma
3 evõkanál olívaolaj
2 teáskanál õrölt kurkuma
1 kávéskanál õrölt kardamom
õrölt csili
1 mangó
1 narancs
3 cm friss gyömbér
1 doboz darabolt konzervparadicsom (400 g)
só
a körethez:
20 dkg jázmin rizs
5 dkg mazsola
1 kávéskanál õrölt kurkuma
1 kávéskanál õrölt fahéj
1/2 kávéskanál õrölt fehér bors
só
Elkészítés:
Az olívaolajhoz adjuk a kurkumát, a kardamomot és a csilit, majd bepácoljuk a hússzeleteket. Forró serpenyõben mindkét oldalukat megpirítjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és a csirkemellhez rakjuk. Kevés vizet öntünk hozzá, pár perc múlva mellé tesszük a paradicsomot, és lefedve 30 percig pároljuk. Közben a mangót, a narancsot és a gyömbért megpucoljuk, feldaraboljuk, a húshoz adjuk. Ízesítjük sóval, és fedõ nélkül tovább fõzzük, amíg krémesen sûrû állagú nem lesz.
Közben a rizst a mazsolával és a fûszerekkel együtt két és félszeres mennyiségû vízben megfõzzük. Tálalásig lefedjük, majd a gyümölcsös csirke mellé kínáljuk.
A mangó nagyon jól illik az indiai fûszerekhez, ezért is választottam ezt a kombinációt. Bõven válogathatunk még az áruházakban a mangók közül, ahogy láttam ráadásul mindig valahol akciós. Nagyon finom desszertet is készíthetünk belõle.
A tálaláshoz a Butlers kellékeit használtam. A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Mangós-narancsos csirkemell mazsolás rizzsel
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csirkemellfilé szeletelve
1 vöröshagyma
3 evõkanál olívaolaj
2 teáskanál õrölt kurkuma
1 kávéskanál õrölt kardamom
õrölt csili
1 mangó
1 narancs
3 cm friss gyömbér
1 doboz darabolt konzervparadicsom (400 g)
só
a körethez:
20 dkg jázmin rizs
5 dkg mazsola
1 kávéskanál õrölt kurkuma
1 kávéskanál õrölt fahéj
1/2 kávéskanál õrölt fehér bors
só
Elkészítés:
Az olívaolajhoz adjuk a kurkumát, a kardamomot és a csilit, majd bepácoljuk a hússzeleteket. Forró serpenyõben mindkét oldalukat megpirítjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és a csirkemellhez rakjuk. Kevés vizet öntünk hozzá, pár perc múlva mellé tesszük a paradicsomot, és lefedve 30 percig pároljuk. Közben a mangót, a narancsot és a gyömbért megpucoljuk, feldaraboljuk, a húshoz adjuk. Ízesítjük sóval, és fedõ nélkül tovább fõzzük, amíg krémesen sûrû állagú nem lesz.
Közben a rizst a mazsolával és a fûszerekkel együtt két és félszeres mennyiségû vízben megfõzzük. Tálalásig lefedjük, majd a gyümölcsös csirke mellé kínáljuk.