Mangós-marcipános praliné
sponsored links
Nemrég egy remek kis mangólekvárra bukkantam itt Heidelbergben: nincs benne semmi cukor, csak tiszta gyümölcs, némi pektinnel zselésítve, és citromsav. Mindjárt tudtam, hogy bonbonban (is) fogja végezni! Valamilyen letisztult, egyszerû krémet képzeltem el második rétegnek, ami hagyja érvényesülni a mangó ízét: így lett selymes fehér csokis marcipánkrém egy pici vaníliával ízesítve.
Aztán megláttam a szekrényben a vidám narancssárga csokilencséket, és úgy döntöttem, legyen színes ez a bonbon, így narancssárga minták-csíkok díszítik a roppanós csokiburkot, amelyek így színükben is megidézik a mangót.
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
- 2 ek. mangólekvár (természetesen más ízû lekvárt vagy gyümölcspürét is használhatunk)
- 3 dkg marcipán
- 4 dkg fehér csokoládé ...