Mangókrémes epres pite
sponsored links
Hozzávalók:
12 db tésztakosárka
A krémhez:
3 egész tojás
3 tojás sárgája
10-12 dkg cukor
1 érett mangó
1 kanál étkezési keményítõ
1/2 lime leve
10 dkg vaj
A díszitéshez:
eper
Az egész tojásokat és a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a keményítõvel és a citromlével, majd lassú tûzön, folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd besûrítjük.
A mangót meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, majd botmixerrel pürésítjük. A gyümölcspürét a tojáskrémbe keverjük, még pár percet kevergetve forraljuk, végül levesszük a tûzrõl és kockánként belevegyítjük a vajat is. Kihûtjük.
A tésztakosárkákat elkészítjük úgy, ahogy a kávé és csokikrémes piténél tettem.
A megsült kosárkákat megtöltjük a mangókrémmel és megtisztított, felvágott eperszeletekkel díszitjük.