Mangó puding
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 mangó (20-25 dkg mangópüré)
- 2.5 dkg nyírfacukor
- 5 g zselatin
- 0.5 dl víz (melegítve)
- 2 dl tej
- 1 dl habtejszín
- A mangót megtisztítjuk, a mangóhúst pürésítjük.
- A zselatint egy csészében feloldjuk a meleg vízben.
- A tejet megmelegítjük és feloldjuk benne a nyírfacukrot.
- A mangópüréhez öntjük a tejszínt, alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a cukros tejet és a feloldott zselatint is. Alaposan összedolgozzuk.
- Pudingformákat készítünk elõ, hideg vízzel kiöblítjük õket. A formákba adagoljuk a mangós keveréket, majd néhány órára hûtõbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor gyümölcsökkel díszíthetjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Recept innen.