Mangó puding

2014-03-20

sponsored links

24

Na, ez az az édesség, desszert (nevezzük, aminek csak akarjuk), amit bármikor, bármelyik évszakban szívesen eszünk! Sütni nem kell, rövid melegítés és némi várakozás (az egész puding készítésben ez a leghosszadalmasabb!) után kész is a bolti pudingra nem hasonlító (merthogy nincs benne keményítõ, mesterséges aroma, színezék egy gramm sem!), illatos, gyümölcsös finomság! Ha csak mértékkel szeretnétek desszertezni, vagy valami könnyed finomságra vágytok, készítsétek el! Tényleg csak pár perc összedobni.

A mangó puding egész Ázsiában megtalálható, nagyon népszerû desszert. Eredetileg Indiából származik és brit közvetítéssel jutott el -elõször- Hong Kongba, majd egész Ázsiába. Hidegen fogyasztják; a tikkasztó, párás melegben kifejezetten frissítõ. (Aki járt már Ázsiában monszun idején, vagy nyáron, az tudja, hogy idõnként mennyire embert próbáló tud lenni a hõség és a magas páratartalom.) Mi bármikor szívesen fogyasztjuk (na jó, -20 fokban nem annyira), tavasztõl késõ õszig nagyon gyakran készítjük.

Hozzávalók (4 kis adaghoz): ...

Folytats a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/03/20/ma...

sponsored links

Keres?s