mangó-maracuja lekvár

2012-02-16

sponsored links

Amíg tél van, addig egzotikus lekvárok, nyáron úgyse lesz idõ kísérletezni ilyenekkel. No meg nem utolsó sorban azonnal ezen a lekváron akadt meg a szemem amikor belelapoztam elõször Christine Ferber könyvébe. Nem egy olcsó mulatság, ráadásul nehezen lehet jó mangóhoz jutni, mert az akciós, olcsó mangók általában zöldek, utána meg inkább csak hirtelen meglottyadnak, de most még a Culinarisos drága (de általában hatalmas, zseniálisan finom "ready to eat") nagy mangói is befuccsoltak, mert valószínû fagy érhette szállítás közben, és barnultak. A lekvárba márpedig tökéletes gyümölcs kell, hiszen az eredeti íz hatványozódik sokszorosára, tehát ha közepes, vagy rossz már a kiindulási alap is, akkor szörnyû lesz a lekvár is. Nagy szerencsémre a Culinarisban voltak olyan korrektek hogy becserélték a rossz mangókat és választhattam helyette másikakat (meg biztonsági tartaléknak vettem még plusz kettõt).

Maracuját, avagy passió gyümölcsöt most ettem életember elõször, de elég furcsa volt, hiszen az ízét már az ember a sok maracuja-ízû ital és rostos üdítõ miatt már régóta jól ismeri, ugyanakkor (szerencsére) nem sok köze van hozzá. Féltem is kicsit kóstolás elõtt, hiszen én elvileg nem szeretem a maracuja ízt, de mikor megkóstoltam rájöhettem hogy igen, ez ISTENI, és most már tudom hogy mi az amit olyan harmatgyengén és szánalmasan próbálnak az "ízû" italokban utánozni... Nagy akaraterõ kellett hogy ne egyem meg mind.

Hozzávalók:

10 szem maracuja

4 nagy, érett mangó, minél édesebb és egészségesebb példány (kb 1,6-1,8kg) ...


Folytats a blogon ... befozok.freeblog.hu/archives/2012/02/...

sponsored links

Keres?s