Mangó lassi
sponsored links
Mangó lassi citromfûvel |
A mangó lassi egy indiai frissítõ joghurtos ital. Az eredeti recept szerint a mangó lassi egyszerre sós és édes, ugyanakkor savanykás, így nagy melegben tudja pótolni az ásványi anyagokat. Szerencsére hozzá lehet már jutni érett mangóhoz, így ki lehet próbálni, szerintem érdemes.
Inkább étel, mint ital, jó sûrû, tápláló. Ha inni szeretnéd, több mandulatejjel készítsd.
Hozzávalók 1 adaghoz:
3 dl kókuszjoghurt
2 dl mandulatej, kókusztej, vagy a kettõ keveréke
1 érett mangó
1/2 kávéskanál só
édesítõszer ízlés szerint
Elkészítés: az érett mangót meghámozzuk, húsát levágjuk a magjáról, és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, simára turmixoljuk. Kóstoljuk, ha szükséges tegyünk hozzá édesítõszert, növényi szirupot (pl. datolya szirupot)
Ha nincs kókuszjoghurtod, akkor is el tudod készíteni ezt az italt, használj több mandulatejet, és tedd hozzá egy fél citrom kifacsart levét!
mangó lassi |