Mangó chutney
sponsored links
Az indiai konyha egyik jellegzetessége a chutney (csatni), ami fûszerekbõl, illetve zöldségekbõl, gyümölcsökbõl készül. Egyszerre lekvár, savanyúság és mártás, ezért elsõsorban más ételek mellé fogyasztják.
A mangócsatni illatos gyümölcsbõl, cukorból, csípõs chilibõl, savanykás almaecetbõl, csipetnyi sóból, kesernyés gyömbérbõl és pikáns fûszerekbõl készül, így egyesítve mind az öt alapízt.
Sült húsok, halak, tenger gyümölcsei mellé kínáljuk.
Hozzávalók:
3 nagy zöld (nem túl érett) mangó
3 gerezd fokhagyma
2 evõkanál friss, reszelt gyömbér
2 kisebb chilipaprika
1,8 l víz
5 evõkanál almaecet
10 evõkanál nádcukor ...