MANGÓS PITÉK KECSKESAJTOS TÉSZTÁBÓL
sponsored links
Ennek a receptnek az alapötletét Anna Olsontól csentem, de mint mindent, ezt is picit másképp csináltam.
A tésztához összegyúrtam 1 bögre lisztet, 15 dkg friss kecskesajtot, 5 dkg vajat, 5 kanál cukrot, csipet sót, 1 tojás sárgáját, 1 kanál tejfölt, 1 citrom reszelt héját és 1 kiskanál sütõport. Fóliába tekertem és a hûtõbe dugtam pihenni egy órát.
Akkor vékonyra nyújtottam és karikákat vágtam belõle, majd kibéleltem velük a kis piteformáimat. Mindegyiket villával megszurkáltam, sütõpapírt tettem rájuk, majd rizset szórtam a tetejükre. Elõmelegített sütõben pirosra sütöttem õket. Aztán eltávolítottam a rizset és a sütõpapírt, kihûtöttem. Ha nincs kis piteformátok, süssétek egy nagyban.
Közben elkészítettem a krémet:
2 tojás sárgáját és 1 egész tojást elkevertem 10 dkg cukorral, 2 kanál étkezési keményítõvel, 1 citrom héjával és levével és 5 dl tejjel.
Lassú tûzön, folytonosan kevergetve addig fõztem, amíg besûrûsödött. Akkor hozzákevertem ...